Hi! Ik ben Sanneke 

Ik help leiders in de politiek met hun strategie, leiderschap en communicatie.

Na mijn ervaringen als statenlid help ik je graag op weg in je politieke carrière

Ik help je graag zodat je vanuit sterk persoonlijk leiderschap, met plezier, invloed en impact van waarde kunt zijn voor jouw community en voor Nederland.

Mijn verhaal

Op mijn vierentwintigste werd ik Statenlid in Zuid-Holland. Met duizenden voorkeursstemmen begon ik met veel enthousiasme aan mijn nieuwe avontuur. De combinatie met mijn veeleisende baan en de nog hogere eisen die ik aan mezelf stelde, zorgde voor een stijle leercurve. Debatteren, vergaderen, netwerkgesprekken, veel interviews in de media. Van buiten zag het er succesvol uit, maar ik had steeds minder energie. Mijn lijf gaf aan het zo niet langer kon.

Vanaf dat moment heb ik andere keuzes gemaakt. Keuzes die ik jou graag help maken. Ik kreeg mijn energie weer terug en had weer plezier in de politiek en had meer invloed en impact.

Nu begeleid ik het Political Leadership Program, geef ik trainingen aan kandidaten, fracties en colleges. Ook geef ik lezingen over mijn boek ‘Succesvol in de politiek’ en over politiek leiderschap.

"

Mijn ervaring

20+ jaar ervaring in de politiek

Op mijn achttiende werd ik actief bij de lokale vereniging van mijn partij. Op mijn vierentwintigste werd ik lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Als bestuursadviseur communicatie van een college van B&W heb ik de politiek vanuit een ander perspectief leren kennen.

Internationale ervaring

Op mijn zeventiende studeerde ik een jaar tussen de cowboys in Idaho, USA. Later werkte ik in Polen, India, Zwitserland en Suriname. werken met verschillende culturen, liet me ervaren dat verschillende perspectieven en achtergronden een verrijking zijn. Juist voor de politiek.

Lid Raad van Commissarissen

Sinds 2021 lid van Raad van Commissarissen van Rabobank Bollenstreek. Vanuit deze functie ben ik voorzitter van de Ledenraad en lid van de themagroep Financieel Gezond Leven.

Ik ben klaar voor een nieuw avontuur. Jij ook?

  • Je zoekt een onafhankelijk, scherpe adviseur-sparringpartner die samen met jou het politieke avontuur aangaat
  • Een persoonlijke aanpak. Waarderend en confronterend, ik vertel je niet wat je wilt horen, maar wat je nodig hebt
  • Ervaring in de politieke arena als Lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland.
  • Je wilt meer dan zichtbaar zijn. Communicatieadvies is overal beschikbaar, maar wie vertaalt jouw verhaal in een strategie en wie maakt voor jou de slag van zichtbaarheid naar relevante communicatie? Zodat het inwoners en je achterban je zien zoals jij gezien wilt worden.
  • Onafhankelijk. Je hebt je eigen sparringpartner, spiegel en spindoctor in één.
  • Rust en plezier door meer grip op je agenda. Aandacht voor je mind and body.
  • Ik houd jou accountable, en zet samen met jou de strategie uit. Als coach neem ik mijn rol serieus.

 

Mijn boek Succesvol in de politiek

Hoe kun je als nieuwe leider in de politiek de positie krijgen die je graag wilt? Hoe zet je een succesvolle politieke campagne op en hoe overwin je valkuilen in de politiek?

Alles wat Sanneke leerde in haar eigen campagne, van haar campagne bezoeken in de Verenigde Staten en van de interviews die ze hield met ervaren politici.

Het boek bevat het door Sanneke ontwikkelde 5-P model, tips van rolmodellen en experts, in combinatie met Sanneke haar visie, analyse en onderzoek, zodat jij tot je eigen authentieke vorm van politiek leiderschap kunt komen.

Samen in gesprek over jouw ambities?
Stuur me een bericht!