Van kandidaat tot kiezersmagneet

Politieke Campagne Academy voor een verkiezingsresultaat waar je trots op kunt zijn

De verkiezingen zijn al snel!

Versplintering in de politiek en veel andere kandidaten vragen van jou een onderscheidende campagne Kandidaten zien vaak niet hoe eenvoudig het is om kiezers aan te trekken en dat dat ook nog eens heel leuk is.

Je moet alleen weten hoe! Ga voor een onderscheidende campagne, die je tijd, geld en energie bespaart en waarmee je kiezers aantrekt.

N

Hoe eerder je start, hoe makkelijker het wordt kiezers te mobiliseren

N
Hoe eerder je start met nadenken over je strategie, des te meer tijd je hebt voor de uitvoering
N
Je kunt het je niet veroorloven om tijdens de campagne het wiel nog opnieuw uit te vinden.
N
Hard werken tijdens een campagne is geen garantie op succes. Slim werken wel.
N
Gedurende het traject krijg je extra tips, inzichten en creatieve ideeen waarmee je opvalt en media-aandacht genereert.
"

Wil je met veel voorkeurstemmen worden gekozen?

Of wil je meedoen om ervaring op te doen of de partij te helpen?

Wat ook je reden is, je kunt terecht bij de Politieke Campagne Academy. Jouw doel bepaalt hoe jij je campagne voert en voor iedere campagne leer je precies wat nodig is om jouw doel te bereiken.

Je bespaart tijd, bereikt de kiezer op het juiste moment met een ijzersterke boodschap.
Een goede campagne voeren is niet moeilijk, je moet allen weten hoe. Veel kandidaten zetten sociale media niet effectief in (lees: kost veel tijd, levert weinig op), hebben geen onderscheidend verhaal, waardoor het ze niet lukt om kiezers aan te trekken, de media te halen en geld op te halen voor de campagne.

N

EEN PERSOONLIJKE CAMPAGNE

die zowel bijdraagt aan het totale resultaat van de partij als veel voorkeursstemmen oplevert.

N

LEREN WAT DE MEEST GEMAAKTE FOUTEN ZIJN

zodat je deze niet zelf hoeft te ervaren en het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.
N

SLIM OMGAAN MET JE TIJD

leer je tijd zo efficient mogelijk benutten en ervaar een goede werk prive balans.

OVER DE KANDIDATEN

Voor wie is de Campagne Academy geschikt?

De Politieke Campagne Academy is waardevol voor kandidaten voor verkiezingen van de Provinciale Staten, Waterschappen en de Eerste Kamer (maart 2023), die de ambitie te hebben om een persoonlijke campagne te voeren, die zowel bijdraagt aan het resultaat van de partij als waarmee ze zichzelf op de kaart zetten bij de kiezers. Heb je al eens een training gevolgd, maar wil je, meer diepgang en persoonlijke aanpak, dan is de Politieke Campagne Academy zeker iets voor jou.
N

GRIP OP JE AGENDA

Er komt meer op je af dan dat je vooraf had gedacht. Het verkiezingsprogramma, strakke tijdslijnen, intern gedoe, gesprekken voeren. Je wilt graag de grip houden op jouw agenda, maar je weet niet precies op welke uitnodigen je ‘ja’ zegt.
N

VERBINDING

Je hebt veel plannen en ideeën, maar hoe zorg je ervoor dat je in verbinding blijft met partijgenoten en tegelijkertijd jezelf op de kaart zet bij de kiezer?
N

TIPS EN ADVIES

Je bent zeker van jezelf, maar voor je (eerste) debat, mediaoptreden zouden tips en extra advies je helpen om zelfverzekerd over te komen.

Coaching door Sanneke was waardevol. Ze houdt je scherp op je talenten en waar je kunt groeien.

ALEXANDER KREULE – WETHOUDER

Over Sanneke Nulkes

Als 24 jarige werd ik in het diepe gegooid…..
Zonder enige politieke ervaring werd ik Statenlid.

Een geweldige ervaring, maar wat komt er veel kijken bij de politiek! De dossiers, fractiedynamiek, jezelf positioneren en profileren, mediacontacten, debatten, permanente campagne… Ik heb het destijds allemaal zelf uitgevonden en door mijn marketingcommunicatie achtergrond kon ik zelf meteen een succesvolle campagne opzetten en mezelf inwerken in de dossiers. De laatste jaren deel ik mijn kennis en ervaring met politieke kandidaten door coaching en training.

N

Trainde 300+ (kandidaat) politici voor de Europese, Tweede Kamer, Provincie en Gemeenteraad

N
Ik ken de Provinciale politiek goed, ik was zelf Statenlid in Zuid-Holland. Ik heb zelf in jouw schoenen gestaan, voerde mijn eerste eigen campagne die 3155 voorkeursstemmen opleverde. Dat heeft me in mijn jaren als Statenlid altijd versterkt. Zoveel mensen vertrouwen in mij hadden, hielp me aan een vliegende start als Statenlid.
N
Heb veel ervaring met succesvolle campagnes voeren met een laag budget en in weinig tijd. Zo leverde mijn campagne van EUR 200, 20 uur campagnevoeren ruim 2000 stemmen op.
N
Met ervaring met campagnes in het bedrijfsleven en bij de overheid. Ook ben ik professioneel coach.
N
Internationale ervaring met campagnes, zo verbleef ik een week in Washington DC om alles te leren over digitale politieke campagnes
N
Internationale ervaring met campagnes, zo verbleef ik een week in Washington DC om alles te leren over digitale politieke campagnes

HET RESULTAAT

Wat kun je verwachten?

Alles wat je moet weten voor een succesvolle persoonlijke campagne. Je wilt je Politieke Campagne Academy niet missen, omdat je niet alleen trainingen krijgt, maar ook tijdens je campagne tips, tools en technieken krijgt die je helpen op momenten dat je vastloopt, dat het spannend wordt of dat je een extra boost kunt gebruiken.

Je hebt een drukke agenda, daar houdt de Politieke Campagne Academy rekening mee. De online trainingen kun je volgen op een moment dat het jou uitkomt. De live online sessies door Sanneke, zijn erop gericht dat je campagne je meer oplevert dan dat het je kost.

Sanneke helpt je om doelen te bereiken, waarvan je nu nog denkt dat deze onmogelijk zijn.

De Politieke Campagne Academy brengt jouw campagne naar een ‘next level’. Naast campagnestrategie, fundraising, digitaal campagnevoeren gaat het ook over jouw persoonlijk leiderschap en mindset.

Met diverse bonussen heb je alles binnen handbereik om een leuke en effectieve campagne te voeren: 

N
Meer impact door focus; jouw campagneplan op 1A4
N
Een slimme campagne-strategie (‘Begin with the end in mind’)
N
Nieuwe kiezers mobiliseren/overtuigen te gaan stemmen (Inspireer en mobiliseer kiezers om je te supporten en op je te stemmen)
N

Creatieve manieren voor fundraising

N
Vaker in de media
N
Communiceren met impact
N
Een sterk team aan supporters
N
Hoe je je boodschap versterkt zodat potentiele kiezers luisteren
N
Wat de sleutel is tot gezien, gehoord en begrepen worden
N
Zichtbaar vanuit zelfvertrouwen

TESTIMONIALS

Wat anderen zeggen over mij

De trainingen van Sanneke waren ontzettend prettig omdat je leert dat campagne voeren géén klusje is, maar een leuke kans om je eigen verhaal te vertellen. De focus ligt niet op trucjes, maar juist op een solide verhaal op tafel krijgen waar je later met plezier over kunt vertellen. Sanneke heeft mooi laten zien hoe leuk en persoonlijk campagne voeren kan zijn – als je het op de goede manier doet.

Erik Verweij

Raadslid Rotterdam

“Sanneke heeft mij geholpen mijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen persoonlijk te maken. Ik stond als nummer 8 op de lijst in Leiden en wist dat het lastig zou worden om de Raad in te komen en een voorkeurszetel te behalen. Door middel van een goed gesprek & social media analyse liet Sanneke mij zien door welke bril een ander mij bekijkt én hoe ik mijn eigen verhaal goed naar voren zou kunnen brengen. En met succes, want mede dankzij Sanneke heb ik die voorkeurszetel ook echt behaald!”

Alyssa Voorwald

Wat een geweldige vrouw is Sanneke, een sprankelende persoonlijkheid die je energie geeft. Ik heb veel aan haar boek en persoonlijke feedback gehad. Ze levert echt maatwerk en met het toepassen van haar tips heb ik plek 2 op de kieslijst weten te behalen!

Sharon Hak

Uithoorn

Coaching door Sanneke was waardevol. Ze houdt je scherp op je talenten en waar je kunt groeien. Ik kan het iedereen met politieke ambities of zich door te ontwikkelen aanraden

Alexander Kreule

Wethouder Raalte

“Sanneke gaf een online training voor de mentoren van ons traject “Kandidaat voor de raad”. We hebben Sanneke ervaren als een interessante spreker. De training was inhoudelijk boeiend, inspirerend en daarmee heel waardevol”.

Sanne Jeurissen

coördinator mentornetwerk Stichting Stem op een Vrouw

Heb de training bij Sanneke gevolgd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Was heel nuttig en direct toepasbaar. Veel praktische tips en Sanneke zet je ook aan het denken over wat je belangrijkste drijfveren zijn. Daarmee is het niet alleen een training over hoe je effectief campagne voert, maar gaat het dieper en maakt het je veel bewuster van wat je eigenlijk wil bereiken. Een winnende combinatie wat mij betreft.

Bas Brekelmans

Gemeenteraadslid Noordwijk

Hoe gaat het in zijn werk?

Van kandidaat tot kiezersmagneet
Een onderscheidende, effectieve en betaalbare campagne die de harten en hoofden van de kiezers raakt.

‘Terwijl jij je tijd verdoet met scrollen op sociale media en bezig bent met intern partijgedoe, haakt de kiezer af of kiest deze voor een andere kandidaat’

 • Alles wat je wilt weten en wat je nodig hebt in een pakket.
 • Bespaar tijd, geld en energie met een slimme strategie.
 • Inzicht in groepen kiezers die andere partijen niet bereiken
 • Kiezers bereiken in tijden van (sociale) media ‘bubbels’
 • Slimme inzet van sociale media
 • Zichtbaarheid vanuit zelfvertrouwen
 • Presenteer jezelf
 • Communiceren met impact

Na je aanmelding kun je direct beginnen. Je krijgt direct toegang tot de eerste module. Je ontvangt een video en een werkboek ‘Een sterk politiek merk’. Plan een moment van rust in, waarop je het werkboek invult.

Regelmatig plaatsen wij nieuwe video’s met waardevolle content. Schrijf je in voor de live online masterclasses die je wilt volgen. Vanaf 6 januari starten we met de online masterclasses.

VAN KANDIDAAT TOT KIEZERSMAGNEET

Politieke Campagne Online Academy

€299

N

3 ONLINE MODULES

N

3 VERDIEPENDE MASTERCLASSES (LIVE)

N

3 Q&A SESSIES

Bespaar tijd, geld en energie door een slimme strategie
POLITIEKE CAMPAGNE ACADEMY +

Jouw Persoonlijke Campagnecoach

€1249

N

4 ONLINE GESPREKKEN

Wil je meer persoonlijke coaching? Reserveer naast de Politieke Campagne Academy vier online coachgesprekken. Hier zit de Politieke Campagne Academie bij inbegrepen!

Inhoud Politieke Campagne Academy

DE 3 ONLINE TRAINING MODULES

MODULE 1 KICKSTART JE CAMPAGNE

Bespaar tijd, geld en energie door een slimme strategie

 • Campagnestrategie
 • Wat wil je bereiken en hoe bereik je je doel?
 • Organisatie van je campagne

Resultaat: jouw persoonlijke campagneplan op 1 A4

MODULE 2 Jouw verhaal en je why

Hoe jouw verhaal je campagne versterkt

 • Ontdek waarin jij onderscheidend bent
 • Waarom jouw verhaal er toe doet
 • Hoe jij jouw verhaal inzet om de kiezer te raken
 • Vier elementen van een goed verhaal
 • Ontwikkel en vertel je verhaal

Resultaat: Your story worksheet

MODULE 3 Mobiliseer nieuwe kiezersgroepen
 • Overtuig kiezers op jou te stemmen
 • Inzicht in groepen kiezers die andere partijen niet bereiken
 • Mobiliseer ‘het stille midden’
 • Meer mensen luisteren. De juiste kanalen bij de juiste kiezers
 • Get-out-the vote tips

Resultaat: concrete actielijst om kiezers te bereiken en te raken

3 VERDIEPENDE MASTERCLASSES (LIVE ONLINE)
+ 3 Q&A SESSIES

MODULE 1 Succesvol op sociale media

 • Hoe presenteer je je jezelf?
 • Welke kanalen zet je in?
 • Hoe versla je het algoritme?
 • Content
 • Inspiratie voor je volgende sociale media berichten
MODULE 2 Vaker in de media
MODULE 3 Digitaal campagnevoeren

Ontdek nieuwe manieren van de kiezer bereiken. Zonder algoritmes, sociale media en zonder dat je de aandacht deelt met andere kandidaten. Snel, direct en duidelijk, direct bij de kiezer.

POLITIEKE CAMPAGNE ACADEMIE +

Jouw persoonlijke campagnecoach

Bij een campagne gaat het er niet om wie er het meeste geld aan uitgeeft, maar om wie het meest overtuigende verhaal heeft en wie de kiezer het beste weet te betrekken en te beraken.
Wil je meer persoonlijke coaching en dat ik met jouw verhaal meedenk? Reserveer naast de Politieke Campagne Academy vier online coachgesprekken. Hier zit de Politieke Campagne Academie bij inbegrepen!

SNEL ANTWOORD OP JOUW VRAGEN, WEL ZO PRETTIG

Veel gestelde vragen

Wanneer start en eindigt de Politieke Campagne Academy?

Je kunt direct starten. Na aanmelding ontvang je direct je eerste werkboek. De eerste live masterclass is op 6 januari 2023. De Politieke Campagne Academy eindigt na de verkiezingen, op 16 maart 2023.

Is de academy voor groepen geschikt?
Deze academy is voor individuele kandidaten. Wil je samen met enkele partijgenoten deelnemen, dat is goed mogelijk. Ben je een campagneleider of kandidaat en wil je een training voor alle kandidaten van jouw partij? Dan kun je contact opnemen met sanneke@politieksucces.nl
Maakt het uit van welke partij ik lid ben?
Iedere partij heeft talenten en de democratie in Nederland heeft alle kandidaten hard nodig. Van welke partij je ook lid bent, je bent welkom om de academy te volgen.
Ik heb al veel campagne ervaring. Is de academy iets voor mij?
Ontwikkelingen op het gebied van campagnevoeren gaan altijd door. De nieuwste trends, technieken en sociale mediaontwikkelingen worden gedeeld. Dus ook met veel campagne ervaring is de Politieke Campagne Academy waardevol.
Ik vind het veel geld om te investeren.
Dat begrijp ik. Probeer er alleen ook van een andere kant naar te kijken. Het kost je wat om deze investering te doen maar wat kost het je om het NIET te doen? Wat kost het je in tijd en energie als je het niet doet? En is het echt een te groot bedrag voor je? Informeer bij jouw partij of er budget is om je financieel te helpen.
Ik twijfel of ik extra coaching wil.
Wil je meer persoonlijke gesprekken en advies op jouw specifieke situatie? Dan is de coaching geschikt voor jou. Mocht je nog twijfelen, neemt contact op met sanneke@politieksucces.nl. Of het contactformulier in te vullen. Dan plannen we een kennismakingsafspraak in.

Samen in gesprek over jouw ambities?
Stuur me een bericht!